Over volvo

Scandinavische trots

In 1927 rolde de eerste Volvo van de productielijn in Göteborg. Sindsdien zijn we mede door de ontwikkeling van talloze revolutionaire innovaties uitgegroeid tot wie we nu zijn: een van de bekendste en meest gerespecteerde automerken ter wereld die actief is in meer dan honderd markten.

Visie en missie

Onze visie is om ‘s werelds meest vooruitstrevende en begeerde premium automerk te worden. Wij geloven dat ons wereldwijde succes het resultaat is van ons streven om het leven voor mensen gemakkelijker te maken en hierbij onze belofte voor veiligheid, kwaliteit en milieu na te komen.

Volvo en duurzaamheid

Als innovatieve organisatie met wereldwijd bijna 29.000 werknemers nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door bij te dragen aan een duurzame samenleving en mobiliteit. Dat doen we door schone auto’s en nieuwe veiligheidssystemen te ontwikkelen en door actieve deelname aan samenwerkingsprojecten voor autonoom rijden. Lees ons meest recente duurzaamheidsverslag dat is opgesteld volgens de internationale richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI).

Onze partners

Volvo is zeer succesvol in Nederland. Uiteraard dankzij de kwalitatieve producten die Volvo te bieden heeft. Ook onze partners leveren een waardevolle bijdrage. Samen sta je immers altijd sterker.

Ontdek het zelf

Volvo’s hoofdkantoor staat in Göteborg (Zweden), waar Volvo ook diverse modellen produceert. Ook in Gent (België) en de Chinese steden Chengdu en Daqing bouwt Volvo auto’s. Motoren fabriceert Volvo in Skövde (Zweden) en Zhangjiakou (China) en carrosseriecomponenten in Olofström (Zweden).