Over Volvo

Volvo in één oogopslag

In 1927 produceerden we in Göteborg onze eerste Volvo. Vandaag verkopen we Volvo’s in ruim 100 landen.

Door revolutionaire innovaties zijn we uitgegroeid tot een vooraanstaand premium automerk dat de mens centraal stelt. We onderscheiden ons met toonaangevende veiligheid en geloven in een elektrische toekomst.

Onze bekroonde Volvo's blijven nieuwe maatstaven houden op het gebied van veiligheid en connectiviteit in de automobielindustrie, we zijn toegewijd aan onze toonaangevende visie voor een volledig elektrische toekomst.

Ambities

We zijn ambitieus. We willen de wereldwijde auto-industrie blijven leiden op het gebied van veiligheidstechnologie, elektrificatie en autonoom rijden en we dagen onszelf voortdurend uit.

Tegen het midden van het volgende decennium verwachten we de helft van alle verkopen per jaar te genereren van volledig elektrische auto's, een derde van alle auto's die worden verkocht als autonoom rijdende auto's en de helft van alle autoverkopen te voorzien van onze abonnementsservice.

We willen meer met onze klanten praten, dus we streven naar meer dan vijf miljoen directe consumentenrelaties tegen het midden van het volgende decennium.

We blijven streven naar winstgevendheid in alle drie de wereldwijde verkoopregio's met een breed aanbod in auto's, services en klanten.

Scandinavische trots

Het hoofdkantoor van Volvo Cars is in Göteborg de geboorteplaats van Volvo Cars, en we hebben onze eigen fabrieken in Zweden, België, de VS en China. We hebben assemblagefabrieken in Maleisië en India, onderzoeks- en ontwikkelingscentra in Zweden, Denemarken en de VS en ontwerpcentra in Zweden, de VS en China.

Volvo Car Group (Volvo Cars) is eigendom van Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) uit China.


Elektrificatie
Bij Volvo geloven wij dat elektrificatie de toekomst heeft.

Veiligheid
Volvo is synoniem aan veiligheid. Al sinds 1927 toen Volvo begon.

Innovatie
Bij Volvo gaan we innovatief te werk. We maken het leven gemakkelijker, beter en veiliger.

Innovatie

We ontwerpen auto's die mensen op de eerste plaats zetten - en dat is wat een Volvo anders maakt. We verleggen de technologische grenzen om nieuwe manieren te vinden om de veiligheid te bevorderen en het dagelijkse leven gemakkelijker te maken.

We halen inspiratie uit Scandinavië - een combinatie van eenvoud, schoonheid en functionaliteit - en uit onze wereldveranderende innovaties, zoals de uitvinding van de driepuntsgordel.

Missie

Alles wat we doen begint bij mensen. Onze missie om het leven van mensen gemakkelijker, veiliger en beter te maken, is dus iets dat voor ons vanzelfsprekend is. Dit is Volvo Cars

We focussen altijd op onze drie kernwaarden: veiligheid, kwaliteit en zorg voor het milieu

Volvo en duurzaamheid

Als innovatieve organisatie met wereldwijd bijna 29.000 werknemers nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door bij te dragen aan een duurzame samenleving en mobiliteit. Dat doen we door schone auto’s en nieuwe veiligheidssystemen te ontwikkelen en door actieve deelname aan samenwerkingsprojecten voor autonoom rijden. Lees ons meest recente duurzaamheidsverslag dat is opgesteld volgens de internationale richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI).

© Copyright - Auto Kallen | Privacy