Sterretje in de voorruit

WIJ HEBBEN DE PROFESSIONELE MENSEN EN APPARATUUR IN HUIS OM UW RUIT  GRATIS* TE REPAREREN!

Doorscheuren voorruit door vorst

Vorst  vergroot de kans dat een beschadigde voorruit doorscheurt. Glas en metaal koelen af met verschillende snelheden. Dat leidt tot vervorming van de voorruit waardoor het sterretje in de voorruit nog verder onder druk komt te staan. Als de verwarming wordt aangezet om de ruit te ontdooien, loopt de binnentemparatuur snel op ten opzichte van de buitentemparatuur. Dit kan tot gevolg hebben dat er een scheur ontstaat in uw voorruit.

Geïntegreerde radarsystemen in Volvo’s vanaf modeljaar 2010

In veel nieuwe Volvo’s is vanaf het jaar 2010 het zogenaamde City Safety systeem standaard geïntegreerd in de voorruit. Dat is een radarsysteem dat ervoor zorgt dat de Volvo bij onoplettendheid van de bestuurder zelf remt voor een obstakel. Bij een snelheid van onder de 30 km/u kan het City Safety er voor zorgen dat een botsing wordt voorkomen. U kunt begrijpen dat bij een dergelijke vergaande techniek het heel belangrijk is dat de vervanging van de voorruit door de Volvo dealer gebeurt. Alleen de Volvo dealer heeft getraind technisch personeel dat ervoor zorgt dat het City Safety na vervanging van de ruit ook weer 100% functioneert!

Volvo-ruiten

“Glas is glas dus waar en door wie ik de ruitreparatie of -vervanging laat doen maakt niet uit“. Die stelling is niet helemaal correct. Zo heeft elke originele Volvo ruit specifieke technische eigenschappen.

  • Voor- en zijruiten die zijn voorzien van een waterafstotende coating. Een Volvo veiligheidsvoorziening: ze worden minder snel vuil en het zicht blijft ook bij regen optimaal.
  • Er kan een zon- en warmtewerende werking in zijn opgenomen.
  • Er kunnen aanpassingen in zijn verwerkt ten behoeve van de regensensor.
  • Een verlijmde voorruit maakt een geïntegreerd deel uit van de gewenste dus berekende stijfheid van de carrosserie.
  • Gelaagde zijruiten verminderen de kans dat bij een ongeval inzittenden uit de auto worden geslingerd.
  • Gelaagde ruiten zijn moeilijk in te slaan: sterke inbraakpreventie!
  • Voor de uiteenlopende Volvo modellen kunnen de ruiten een verschillende dikte hebben: gericht op reductie van windgeruis en omgevingslawaai.
  • In bepaalde ruiten is bedrading geïntegreerd voor verwarming of ontvangst van audiosignalen.
Maak hier uw online afspraak voor een reparatie

Volvo normen

Kortom een Volvo ruit heeft uiterst belangrijke eigenschappen, waar een gewone autoruit niet over beschikt. Reparatie of vervanging van Volvo ruiten vindt vanzelfsprekend plaats volgens strikte Volvo normen. Hierdoor behoudt U uw garantie!

Dekking verzekering

Een steentje, een poging tot inbraak…er zijn tal van redenen waardoor een autoruit kan worden beschadigd. Wij beoordelen allereerst of reparatie mogelijk en verantwoord is. Reparatie gaat zeer snel en in veel gevallen dekt uw verzekering de ‘schade’ zonder no-claim verlies. Bent u minimaal WA-Extra verzekerd, dan dekt uw verzekering doorgaans alle kosten voor de reparaties van een ster in uw voorruit. Volvo Assistance 24 uur per dag U kunt voor noodgevallen dag en nacht, zeven dagen per week een beroep op ons doen. Heeft uw auto jaarlijks zijn onderhoudsbeurt in onze werkplaats dan heeft u natuurlijk recht op hulpverlening via Volvo Assistance. Is er geen spoedgeval dan kunt u een afspraak maken met één van onze werkplaatsen. De voortdurende ontwikkeling van design en techniek zorgt ervoor dat Volvo ruiten een integraal deel uitmaken van de totale auto. Zeker de voorruit, maar ook de achter- en zijruiten blijven op dit punt niet achter. Bij Volvo denken we hierbij natuurlijk als geen ander aan de factor veiligheid. Daarom is het zaak uw ruiten door ons te laten repareren of vervangen. De voordelen zijn glashelder: niet alleen wordt de reparatie of vervanging vakkundig uitgevoerd, maar krijgt u bij vervanging in principe liefst 48 maanden schriftelijke garantie. En doordat de werkzaamheden door ervaren Volvo reparateurs worden verricht, gebeurt het snel, efficiënt én dus relatief voordelig.

Een glasheldere samenvatting: Gelaagde Volvo zijruiten maken inbreken tot een tijdrovende bezigheid. Ze verhogen tevens het geluidscomfort in de auto en bieden bescherming tegen UV-straling. Deze optie gaat tevens gepaard met een waterafstotende behandeling van de voorste zijruiten om de zichtbaarheid bij nat weer te verbeteren. Veiligheid staat bij Volvo op nummer 1 en daarbij hoort een Volvoruit! *

Enkele verzekeringsmaatschappijen, waaronder Centraal Beheer Achmea, brengen wél eigen risico in rekening, terwijl ruitreparatie ook consequenties kan hebben voor het  no-claim percentage. Verzekerden van Centraal Beheer Achmea dienen ruitschade eerst te melden via 055-5798000.

© Copyright - Auto Kallen | Privacy